Mathias Lindholm redo för morgonens sändning

Måndag 31 augusti Programledare: Mathias LindholmNu har vi snart upplevt dem alla, dagarna i augusti. Denna är den sista. Men vilken dag det blir!

Vi tar med dig till Linköpings högsta hus som invigdes i helgen.Christer Fuglesang syns från jorden, som en liten prick på himlen. Visst är det fantastiskt men det finns fler hjältar som borde uppmärksammas. Programledare Mathias Lindholm på väg till Åland till exemepel.


Veckans radiokompis är vår trogne lyssnare Carina Sune som driver en smörgåsverkstad vid Norsholms slussar.


I dagens mobila riksrapport kom vi till en kvinna i södra Sverige som invandrat från Finland. Hennes berättelse handlade om hur hon fick lära sig att prata skånska som nybliven svensk på 60talet.


Dagboksförfattaren denna vecka heter Lena Swanberg, en 27årig sångerska som just fått Monica Zetterlund stipendiet. Lena, som har sina föräldrar i Norrköping, lär vi känna varje morgon vid kvart i sju denna vecka.


Så får östgötarna minnas sommaren 2009. Fantastiskt så många nya upplevelser och minnen en sommar kan ta med sig!


Så var det derby i fotbollens division 1 igår. Sleipner vann överMotala med siffrorna 3-0. Vår reporter Niklas Johansson var på plats.


Till sist kan jag bara konstatera att det inte alltid är så lätt att vara rätt. Klippet nedan är fejk men kul ändå.


Tack för den här sommaren!

///Mathias Lindholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".