Vi träffar prästparet som flyttade till Filippinerna med sina tre barn. Programledare: Lars Anrell

 En av landets få professionella blåsorkestrar finns i Linköping. Det är Östgöta blåsarsymfoniker som på torsdag inleder ett nytt spelår med konserten Stand up music med Ulla Skog. Vi har träffat  som är chef för Östgötamusiken.

Den här veckan träffar vi   i "Dagboken". På måndag släpps hennes första ungomsbok "Muren". Men det är långt ifrån alla författare som kan leva på sitt skrivande. Det pratar vi om i dag.


Ibland får man reaktioner på saker man säger och gör i radion. Det här med orientering verkar vara en fråga som delar befolkningen i två delar. Antingen älskar man sporten eller så hatar man den. I alla fall om man ska gå på de mail som strömmat in till redaktionen. För min egen del så var det något av ett hatobjekt i skolan. Men som vuxen får man då och då ompröva saker och ting. I dag har jag bjudit in  som är klubbtränare i orienteringssektionen av Tjalve som ska lära mig, och dig, grunderna för orientering.

 För två år sedan flyttade till Filipinerna med sina tre barn för att arbeta tillsammans med den oberoende Filippinska kyrkan. Den här veckan är de hemma i östergötland och passar de på att titta förbi oss också.


Det verkar vara ett riktigt plommonår och det märks där hemma i trädgården. Men var ska man göra av all frukt? Det går liksom inte att göra plommonmarmelad av all frukt som dinglar där i trädet. En bra ideé är väl ändå att ge bort frukt till de som inte har tillgång till egna frukträd. Producent-Jessica verkar ha drabbats av samma problem men hon har en massa päron istället. Efter klockan nio snackar vi fruktdelning i programmet.