1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Confused control - ett förlösande verk i oljepastellkrita av Lotta Karlsson

17/9: Operation "Fruktdelning" fortsätter. Programledare: Lars Anrell

 På morgnarna när jag åker från hemifrån så sitter jag och är beredd att trycka på bromsen om det skulle springa ut ett djur på vägen. Till saken hör att jag är väldigt trött klockan fyra på morgonen så det gäller att vara koncentrerad. Sist det hände så åkte jag förbi rådjuret och tänkte "Vad söt" innan jag kom på att trycka på bromsen. Men då var det redan försent. Men vi klarade oss. Både jag och djuret. Men i morse såg jag en stackars räv som blivit överkörd. Det kändes inte så bra.

 I "dagboken" träffar vi författaren den här veckan.

 Har du för mycket frukt i din trädgård eller har du ingen frukt alls? I går inledde vi operation "Fruktdelning". Lyssnare som hade överskott på frukt hörde av sig och erbjöd sin frukt till andra. Det blev stor succé så i dag fortsätter vi. Har du mycket frukt där hemma? Maila go@sr.se eller ring 011 - 495 41 90 efter klockan halv åtta.

Lotta Karlsson brukar inte skryta med att hon kan teckna eller måla. Tvärtom. Men hon begav sig ändå till  "Krumeluren" på Konstmuseet där hon träffade Ann-Charlotte Peterson, museipedagog. Lotta  fick prova på att göra ett konstverk och inslaget .  Lars blev grymt imponerad över Lottas fina tavla när hon kom tillbaks till redaktionen för att visa upp sitt alster.

I dag är det stor premiär på för vår  Petter Ahnoff är stationens egen Magnus Härenstam och han kommer förbi för att kolla in mina kunskaper i ämnet frågesport.

 Sist i programmet kommer Anders och Sari förbi och svarar på frågor om barn och ungdomar i . I dag om bland annat ett stökigt tonårsrum och om en 2 ½ åring som bara vill bli nattad av mamma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".