1 av 2
2 av 2

Onsdag 21 oktober 2009 Lågenergilampor är farliga och när får Jonas Jacobsson sin gata? Programledare: Lars Anrell

Go´morron! Det finns många saker att reta sig på i trafiken. Bland annat att folk inte verkar förstå att blinkersen ska användas! Sedan finns det saker som du och jag som trafikanter inte kan rå på. Som vädret! I morse var det riktigt dimmigt ute och jag fick krypköra stora delar av vägen från Linköping till Norrköping. En sån där riktigt tät dimma där man bara ser ett tiotal meter framför bilen. Riktigt otäckt. Men nu är jag på plats så nu kör vi!

 I helgen blir det vintertid igen och för att ladda upp inför det så handlar dagboken till stor del om klockor den här veckan.  är urmakare på Antikurmakarna i Linköping och är vår dagboksgäst och i dag tänkte jag fråga honom om hur synen på klockor har förändrats genom åren.

För sista gången så träffar vi Pelle Johansson som både har en massa kossor och så är han bilskolelärare också. Har du missat Pelle den här veckan så kan du lyssna .


Förra året var verkligen Jonas Jacobssons år. Han tog tre guldmedaljer i paralympics och nu har han hela 16 OS-guldmedaljer och så fick han Svenska Dagbladets bragdguld också.Vi på Go´morron redaktionen tyckte att Norrköping skulle uppkalla en egen gata efter bygdens son så vi startade en omröstning på nätet där namnet Guldskyttegatan vann stort. Kommunalrådet och namnberedningens ordförande Eva Andersson lovade att se till att gatan blev verklighet. Men än så länge finns det ingen sådan gata i Norrköping. Vad har hänt under året?

Så här på hösten behöver vi lite extra ljus så vi skickade Lana Brunell till  för att få lite tips. Samtidigt kommer vi i framtiden bara kunna köpa lågenergilampor. Men dom innehåller kvicksilver  vilket ju är farligt och går en lågenergilampa sönder så gäller det att göra på rätt sätt. Bert-Ove Lund på Kemikalieinspektionen berättar vad man ska göra om en lampa går sönder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".