1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Lennart Samuelsson vid Landeryds observatorium.

Torsdag 22 oktober Vi spanar efter månar och planeter! Programledare: Lars Anrell

Ibland går jag ut sent på kvällen och ställer mig i trädgården i en mörk vrå och vänder blicken mot himlen och står och spanar in alla stjärnor. Där står jag och känner mig liten och känner en samhörighet med människor som genom historien har stått och spanat på samma sätt som jag. Och plötsligt blir både de stora och de mindre problemen man bär på så mycket futtigare och man känner att man tillör ett större sammanhang som inte slutar vid min gata i Hjulsbro i Linköping.

Urmakare! Det är ett framtidsyrke om du vill jobba utomlands eller i Sverige. Det handlade "dagboken" om i dag med som är urmakare på Antikurmakarna i Linköping.


I dag uppmärksammar vi Internationella Astronomiåret.  

Det firas därför att Galileo Galilei för 400 år sedan påbörjade sina systematiska studier av solen, månar, planeter och stjärnor genom att observera med teleskop. 
Lotta Karlsson försökte spana in månar och planeter när hon hälsade på hos Östergötlands Astronomiska Sällskap vid Landeryds golfbana där  berättade mer.

Tänk om man var sådär duktig så att man kan förvandla en snygg människa till ful och tvärtom. Det kan . Han är maskör och frisör och jobbar sedan många år med scenografi, kostymer och masker. Just nu spelas musikalen Show boat i Värmekyrkan i Norrköping som han regiserat och efter klockan åtta kommer han förbi för att prata om det och ge tips på hur man ska tänka inför hallowen.

Klockan halv elva nu på förmiddagen väntas kyrkomötet fatta beslutet att även personer av samma kön ska få ingå äktenskap. Biskop  har länge varit för det och han kommenterade debatten.

I i dag handlar det om en dotter på 16 år som vill flytta till Stockholm för att studera och om en bedragen man som undrar om han kan få större delen av vårdnaden om barnen på grund av otroheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".