1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Margareta Landert-Gerdes och Bo Ericsson basar för mässan.

Fredag 23 oktober FN-dagen, villamässa och spöket Laban Programledare: Lars Anrell

Fredag! Veckans mest efterlängtade dag. Helst när det är lön på gång och det är det ju i dag. Men efter en sväng in på internetbanken så brukar en stor del av pengarna gå åt. Men med ett konto som för några dagar svämmar över med pengar så kan man ju ändå fantisera lite om vad man skulle vilja göra. Kanske renovera eller resa bort någonstans. Det finns liksom aldrig någon brist på tankar om var man skulle kunna tänka sig att lägga sina stålar. Men, det brukar inte vara något problem. Snart är det lika ödsligt tomt på kontot igen. Det gäller att njuta så länge man kan...

I dag sa vi tack och hej för den här gången till vår dagboksgäst som är urmakare på Antikurmakarna i Linköping. I dag pratade vi med honom om vad han gör på fritiden.

  får nya lokaler från årsskiftet på Slottsgatan, granne med Kulturkammaren. En mötesplats för ungdomar av ungdomar och jag tog ett snack med Hannah Gruffman på kultur- och fritidskontoret om det.

I dag har den fjärde Spöket Laban-filmen biopremiär. Nu med undertiteln "Bullar och bång" vilket säger en del vad den handlar om. Vår recensent Catarina Berggrén har sett filmen och gav den hela fyra P4-antenner.

I morgon firas FN-dagen runt om i världen. Men är fred möjligt? Det frågade jag Aleksander Gabelic som är Svenska FN-förbundets ordförande och som gästade oss i dag.


I dag inleds två mässor i Norrköping. En för villafamiljen och en för hälsan. Vi skickade dit Viktor Levander för att  . Men vilket är bäst? Att bo i villa eller i lägenhet? Det blev en i dagens program.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".