Fredag 30 oktober 2009 Programledare: Lotta Karlsson

Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har vernissage på utställningen Anhörig på liv och död i Linköpings Domkyrka ikväll.

Utställningen (och boken) har kommit till för att bryta tystnaden som ofta inträder kring anhöriga till cancerpatienter.

Vi ringer Elisabeth Ohlson Wallin, som är på väg till länet.


Dessutom pratar vi om vad man inte bör göra med pumpor!
Viktor Levander tar reda på allt som är värt att veta! T ex att man bör skippa soppan och istället rosta bitar ungefär som klyftpotatis i ugn, steka dem i panna, eller blanda ner det urgröpta pumpaköttet i en köttfärssås.

Mikael Ilmrud i Motala har det lite körigt nu. Förutom att han har ett jobb att sköta har han dessutom en familj på sex personer (utöver honom själv), varav alla utom en har halsfluss just nu...

Hans sambo väntar tvillingar, så snart är de nio i familjen. Dessutom ska hela högen flytta till helgen. Pust!!

Mikael Ilmrud har varit dagboksgäst i veckan. Hör dagens samtal med Mikael

I veckan hade Michael Jackson-dokumentären This is it svensk premiär. Niklas Levy har sett filmen om repetitionsarbetet inför den tänkta comebacken i somras.

Föreställningen var så välrepeterad så den fungerar nästan som en färdig konsertfilm, tycker Levy som ger This is it fyra P4-antenner.


Halloweenhelgen är här och det är dags för oss svenskar att vräka i oss godis igen. Vi äter mer än dubbelt så mycket godis som genomsnittet i EU och mest godis i hela världen per person.

Men hur har det blivit så? Reporter Stina Banck frågar några godisätare i affären och psykologen Mervyn Gifford, universitetslektor på Högskolan i Skövde.

Svenska barn har gott om pengar, vi har vant oss vid godis som belöning, och så är vi rätt ensamma om traditionen med lösgodis i butikerna och lördagsgodis. Nordeuroéer verkar dessutom inte se farorna med att äta mycket sötsaker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista