1 av 2
2 av 2

När startar arenabygget i Linköping och hur etiskt är det med jakt egentligen? Tisdag 3 november 2009 Programledare Lotta Karlsson

Jakt - etiskt eller inte?

Och hur framställs den årliga jakten i massmedia? Vi pratar med etikprofessor Göran Collste om saken i Go'morron Östergötland idag. Hela bilden, med t ex eftersökning av skadeskjutna djur, borde visas upp i större utsträckning för att ge en mer rättvis bild jakten, menar Collste.

Och det här att människan "alltid jagat" håller inte som argument för att fortsätta menar han bl a. Vi måste ta ny ställning i varje ny tid.

Hör Lana Brunells reportage efter kl 9 idag.

Ordkrångel, tisdag

Varför finns det inget svenskt ord för whiteboard? Eller kan man säga vitbräda?

Stefan har skrivit till Ordkrångel och får svar av Jan Strid. Klicka på tavlan bredvid och hör svaret!

Emma Erlandsson, 19 år, från Mjölby har radat upp en massa priser under året som gått. Bl a blev hon Årets Kockelev.

Igår tilldelades hon utmärkelsen Årets framtidslöfte på Restauranggalan 2009. Emma berättar om jobbet på PM & Vänner i Växjö - som är en "fine dinig"-restaurang. Kanske kommer hon att öppna en riktigt fin restaurang i Mjöllby på sikt, med avsmakningsmenyer och vinpaket. - Det vore i alla fall en utmaning, säger Emma.

Och mitt i LFC:s SM-guldyra igår, så hördes ett par smått irriterade röster från laget om nya arenan, som verkar dröja. När blir den klar egentligen, undrade Lotta Rohlin och Maria Karlsson.

Vi undersöker! Lars tittar till platsen där arenan ska byggas för att se vad som händer!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".