Onsdag 4 november Norrköping eller Linköping? Programledare: Lars Anrell

 Redan som liten finspångskille var jag tvungen att ta ställning. Linköping eller Norrköping? I första hand höll man förstås på Finspång. Det var vi mot hela världen. I tonåren var det Norrköping som gällde om man skulle gå ut och festa runt och då kändes Finspång mer som ett fängelse. Det var ju Norrköping som var den stora världen. Linköping var länge en vit fläck på kartan, ett ställe jag åkte ytterst sällan till. Nu bor jag i Linköping och jobbar i Norrköping. Det bästa av två världar! Eller måste man välja? Men innerst inne vet ju alla att Finspång är bäst.

Det blev en het  mellan Linköpings borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt och Li Teske, kommunfullmäktiges ordförande i Norrköping om vilken av städerna som är bäst. Efter det blev vi nedringda av lyssnare som ville vara med och tycka till. Många tyckte att båda städerna är lika bra.

 I dagboken pratar vi med  den här veckan. Han studerar historia vid Stockholms universitet och har skrivit boken "Vicekungen. En biografi över Per Brahe den yngre"

 är en inflyttad östgöte från Kungsör. Numera bor han i Linköping tillsammans med sin Anna. Och så jobbar han som materialförvaltare för Linköpings Hockeyklubb och är en hejare på att tvätta damasker, vika handdukar ochh änga upp matchtröjor.

Just nu pågår förberedelserna inför klimatmötet i Köpenhamn om en månad där världens länder ska enas om åtgärder som kan bromsa den globala uppvärmningen. Huvudfrågan är hur mycket utsläppen av växthusgaser ska minskas. I går träffade statsminister Fredrik Reinfeldt USA:s president Barack Obama inför köpenhamnsmötet och de tror inte att klimatmötet kommer att resultera i ett bindande klimatavtal. Både Reinfeldt och Obama tror att det behövs mer tid och fler förhandlingar innan avtalet kan bli verklighet. , professor vid Tema Vatten i natur och samhälle vid Linköpings Universitet, kom förbi och pratade om Köpenhamnsmötet.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista