Torsdag 5 november Dags för Vi i femman-uttagning Programledare: Lars Anrell

I dag är det dags för uttagningen till Vi i femman! Jag minns när min klass var med i Finspångs närradios egen version av tävlingen, Vi i fyran. Jag ville så gärna tävla för min klass men så blev det inte. Och vi i femman var vi inte i närheten av. Men, skam den som ger sig. Under de senaste åtta åren har jag varit programledare för programmet. Det är lika roligt varje år att träffa alla duktiga elever som är så nervösa innan sändning men som ändå klarar av att svara rätt på många svåra frågor. I dag är det dags för uttagningen till nästa års upplaga av programmet. Mer om det längre ner på sidan.

I dagboken pratar vi med  den här veckan. Han studerar historia vid Stockholms universitet och har skrivit boken "Vicekungen. En biografi över Per Brahe den yngre" och i dag snackade vi om vad han gör på fritiden.


I dag var det dags för årets uttagningstävling till . Vi sände direkt från i Linköping som hade med ett lag i årets tävling och så träffade vi femteklassare som laddade för provet.

Sari Asa Nicolaisen och Anders Dahl kom förbi och svarade på frågor om barn och ungdomar i . I dag om knarkande tonåringar och om en liten kille som är rädd för döden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista