Fredag 6 november Pappor och väder! Programledare: Lars Anrell

Så var det äntligen fredag! Hurra! Den här veckan har jag sovit otroligt dåligt så i helgen blir det en riktig softarhelg. En sån där helg när man har på sig morgonrocken halva dagen, ligger på soffan och läser tidningar och beställer hem en pizza från pizzabudet. Så får det bli! Och så ska jag läsa. Det är så skönt när man hittar en sån där bok som man inte kan lägga ifrån sig och en sån läser jag just nu. Så, tack gode Gud för att det är fredag!

I dagboken pratar vi med  den här veckan. Han studerar historia vid Stockholms universitet. I dag är det Gustaf Adolf-dagen och det pratade vi bland annat om. Och så tog vi reda på hur det är att hålla en boksignering.

 Emmy Edman från Mantorp har vunnit "Utmaningen" en gång tidigare och den här veckan blir hon utmanad av Marcus Letalick från Linköping.  

 
Dom närmaste dagarna besöker Riksteatern länet med pjäsen "Fordringsägare" av August Strindberg. En föreställning med rockmusik och rapp dialog. I kväll ges den i Mjölby, Motalaborna kan se pjäsen imorgon lördag och på söndag landar den i Linköping. Vi har träffat regissören Linus Fellbom.

Och så koller vi in en ny film också. Feel-good-komedin har premiär idag. Det är Helena Bergströms andra film som regisör. Vår recensent Lillemor Lagerdahl ger filmen två P4-antenner.

 På söndag är det fars dag. Maria Brusman berättar bland annat om hur hon och hennes pappa tävlar inför julen. De har en tävling om vem som känner flest människor på stan när de julhandlar.

Och så vill vi höra hur du har det med pappa. Hur är han som pappa? Vad gör ni tillsammans eller vad önskar du att ni hade gjort tillsammans? Maila på go@sr.se eller ring 011 - 495 41 90.

Det har Sten Laurin på SMHI svaret på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista