1 av 2
Erik Winqvist.
2 av 2

Torsdag 12 november Manga och kärlek! Programledare: Lars Anrell


biblioteket i Norrköping kan man lära sig att teckna  på torsdags eftermiddagarna. I Japan är det här riktigt stort. Lite över 30 procent av alla böcker som kommer ut är just manga som man läser från höger till vänsterCatarina Mouratidou och Lydia Vermaat håller i kurserna och kommer förbi studion och lär oss en del om det här.

Den här veckan följer vi  i dagboken. Förutom att arbeta med hemspråksundervisning så har hon en karriär som sångerska. Som 16-åring flyttade hennes familj från Turkiet till Sverige och i dag pratar vi om kulturkrockar.

Lotta Karlsson har stämt träff med föreläsaren  i dag. Han åker landet runt och föreläser om lycka och effektivitet och har skrivit boken "Dags för lycka" och givit ut diktsamlingen "Oord".

Innan karriären som föredragshållare var han marknadsförare och VD. Nu är han aktuell med  "Kärlek med andra ord".

Det är en föreställning med musik som varvas med kärleksanalyser och tankar om livet.

Den kommer till Skandiateatern tisdagen 17 november.

I  handlar det om en 4-åring som inte får vara med och leka och om en tonåring som inte pluggar ordentligt. Missa inte Sari Asa Nicolaisen och Anders Dahl svar på de frågorna och ta chansen att ställa din egen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".