1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7
Havsörn vid Tåkern, 11 okt 2009.

Örnkoll och domedagsfilm. Fredag 13 (!) november Programledare: Lotta Karlsson


På söndag premiärvisas Vinterljus i Linköping. Installationerna firar 5-årsjubileum och i år har det hela bytt namn från Novemberljus till just Vinterljus.

Bilden här ovan visar Rosengången - transforming. Enligt beskrivningen är det:
ett rus av färger som strömmar genom sju bågvalv av rosenblad. Förändrar, omvandlar, ger nya perspektiv.

Viktor mötte Jenny Mathiasson och Lotta Johansson på Linköpings kommun och undrade om inte hela arrangemanget drar en väldans massa ström...


Jordbävning, orkan, domedag, död, blod och elände. Idag - fredagen den 13:e - är det storpremiär på det senaste i domedagsfilm-väg. Den heter 2012 och går upp i Linköping, Norrköping och Motala ikväll.

Hör Lillemor Lagerdahls .

Tjejernas kamp blev det i  idag.

Emmy Edman, som vunnit två veckor i rad, utmanades av Elsa Walfridsson, som går på Ånestadskolan i Linköping.
Och Elsa blev vår nya vinnare. Grattis!

Sista chansen nu till helgen att kolla örnar under kunnig ledning.

Naturguiden Olof Rosenqvist berättar att trots att han sett örn så många gånger är det fortfarande en övervädigande upplevelse!

Och det är snudd på garanti att sikta havsörn vid Tåkern så här års. Har man riktig tur kan det även dyka upp (eller ner!) en kungsörn!

På lördag blir det ärtsoppa, örn och kaffe vid Tåkern!

Till helgen blir det HBT-filmfestival i Elsas hus i Linköping. Emil Åkerö från RFSL arrangerar tillsammans med Film i Öst och Studiefrämjandet.

Viktor hälsade på hemma hos Emil under morgonen och resonerade om hur homosexuella porträtterats på film under årens lopp - och fick också tips om Emils favoritfilm på det här området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".