1 av 3
2 av 3
3 av 3
Alex Woodhouse

Klimatdagbok och kokboksfrossa. Måndag 14 december 2009 Programledare Lotta Karlsson

Innan du gör nånting annat, rösta på !

Sådär ja! Tack!
Nu kan vi kika på vad Go'morron Östergötland bjuder på idag:

Vi slinker in i en bokhandel i Linköping och botaniserar i den rika floden av jul-kokböcker tillsammans med Lana Brunell och Bengt Erik Eriksson, professor på Tema Mat, kultur, medicin.

Det blir ljuva, traditionella, nostalgiska toner i  idag. Rösta på din favorit! Den som ger dig gåshud eller nervsammanbrott. Det finns många versioner...

 
 heter Ola Kagebeck och bor i Mjölby. Han jobbar som kypare i Vadstena, sjunger i kör och brukar göra pepparkakshus av knäckebröd (eh...), men i år blev det ett av vanlig deg, men med kraschat ufo mitt i!
Vi möter Ola vid 7.40 idag.

Halva tiden har gått på klimatmötet i Köpenhamn. Norrköpingsprofessorn Björn-Ola Linnér var där förra veckan och ska fara tillbaka ner idag. I P4 berättar han hur långt förhandlingarna kommit och hur helgens demonstrationer och massgripanden påverkar händelseutvecklingen.

18-åriga Alex Woodhouse från Norrköping har, tack vare Miljödepartementet och Centerns ungdomsförbundsstyrelse, fått chansen att åka på klimatmötet i Köpenhamn. Och det nappade han på.

Vid lunchtid idag bär det iväg och under veckan är han vår dagboksgäst!

Och såsmåningom måste vi förstås ta reda på mer om hans häftapparater utan nitar...!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista