1 av 4
Björn-Ola Linnér, klimatforskare, Norrköping.
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Lyssnarbild från Thomas Nilsson

Caroline Seger, sms-tokig tonåring och klimatkonferens strul. Torsdag 17 december Programledare: Lars Anrell

Vilken morgon! med inställda bussar, stora förseningar i kollektivtrafiken, många trafikolyckor och hårda vindar. Vist är det väl underbart med snö men när det kommer i den här mängden kombinerat med hårda vindar då kan det bli för mycket av det goda. Snart loggar jag ur och åker hem till dottern och pulkan.

Vår daboksgäst  är på klimatkonferensen i Köpenhamn men i dag ska vi snacka om hans företag som importerar häftapparater utan nitar.

Och mer om klimatkonferensen blir det när vi ringer upp vår klimatprofessor  för att ta reda på hur det går i förhandlingarna. Det verkar vara minst sagt rörigt just nu. I natt kom uppgifter om att Kina inte tror att det blir något avtal utan vill nu att konferensen gör kort politisk deklaration.

På lördag har du chansen att få sig lite äkta julstämning om du tar sig till Norrköping och St Olai Kyrka . För där framförs Charles Dickens "En julsaga" om den elake, sura, vresiga gubben Scrooge. Det är skådespelaren Christian Zell som tillsammans med musiker och St Olai Motettkör kommer att ge lördagkvällen både känsla och sensmoral.

 är en av kandidaterna till "Årets Östgöte". Hon har bott i Linköping i fem år men nu väntar USA där hon ska spela fotboll under två år. Hör mer efter klockan halv nio och .

Hur mycket sms:ande är normalt för en tonåring och vad ska man köpa till sin 15-åring i julklapp? De frågorna tar vi upp med Sari och Anders i i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista