1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Kevin lär Lana styrketräning

Olivolja från Lesbos, enklare datorer och "Beach 2010"! Onsdag 13 januari. Programledare: Lars Anrell

I dagboken snackar vi vidare med från Horn som inte bara är känd för att ha drivit Café Columbia i Kisa. Hon har även kommit ut med flera böcker och har tillsammans med Bosse Wastesson skrivit "Gerda - en sångsaga".

I vår serie  får vi höra röster, ljud och miljöer från förr. Många av ljuden har aldrig tidigare sända i radio. I dag får vi höra när Ingmar Bergman tillträder som Dramatenchef 1963.

Just nu översvämmas gymmen av alla oss som ska infria våra nyårslöften. Stammisarna tycker nog att det är rätt så skönt när vi försvinner om några veckor när vi har tröttnat på att bygga våra kroppar så att de får vara ifred bland sina maskiner. Vi skickar iväg Lana Brunell till för att kolla in hur de påverkas av alla oss som ska börja våra nya liv så här i början av det nya året.

Två miljoner svenskar har inte tillgång till en dator och det gör att många hamnar utanför det så kallade digitala samhället. Delvis handlar det här om pengar. Alla har inte råd att köpa en dator. Men så handlar det också om att alla inte kan det här med datorer.  är redaktör på tidningen "PC för Alla" och han tycker att det är hög tid för tillverkarna att göra en enklare dator som alla kan klara av.

Tänk dig att ha 115 olivträd och att tillverka din egen olivolja! Det är precis vad den tidigare gör. Sedan fem år bor hon på ön Lesbos i Grekland och där är det skördetid för oliver just nu. Häromdagen dök det upp en flaska med hennes olja på redaktionen och i dag tar vi reda på hur man gör sin egen olivolja.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".