1 av 2
Mathias Lindholm är expert på ljussättning. Eller i behov av en fotokurs.
2 av 2
Suddiga gräsänder i Motala Ström, Norrköping.

Torsdag 14 januari: Mathias LindholmNaturen bjuder på ett sällan skådat spel med rimfrostkristaller på varje liten molekyl. Underbart att vakna idag!

Vår dagsboksförfattare, Gudrid Hansen från Horn berättar om emigrationsmuséet i Kisa. Historierna från alla de som en gång i tiden lämnade Kinda för America är så påtaglig att Gudrid ibland känner en vänlig klapp på kinden...


Tågtrafiken står fortfarande stilla på grund av kylan. Vi pratade med SJ's informatör Tobias Johansson om det aktuella läget.


I vår serie om Historiens ljud plockade vi upp ytterligare ett guld korn från Audiovisuella Medier på Kungliga Biblioteket i Stockholm. I dag lyssnade vi till Ernst Rolf och hans sång "Din och min och hans".


Den här veckan pratar vi mycket om datorer och internet. Denna torsdag ställde vi frågan till lyssnarna "Du som inte har internet - varför inte". och mitt i alltihopa bjöd jag ut lyssnaren Britt till en internettimma på biblioteket!


Vår reporter Lotta Karlsson gav sig ut för att kolla hur änderna har det så här i kylan. De mådde nog ganska bra eftersom de skrattade hela tiden.


I familjeakuten diskuterades tonåringar som klagar på maten och om det är lämpligt att en 15årig tjej flyttar ihop med sin 23årige pojkvän.
Visst hade vi en trevlig morgon!
Tack för förtroendet.

Mathias 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".