1 av 3
2 av 3
Kent Larsson. Foto: Elias Melkersson
3 av 3
Sofie och Eva på biblioteket. Foto Lana Brunell

Vad betyder ordet rimfrost och hur lever man billigt? Tisdag 19 januari Programledare: Lars Anrell

I dagboken får vi lära oss allt om hur det är att vara skorstensfejartekniker den här veckan.  har varit i yrket i 22 år nu och i dag pratar vi om hur det kom sig att han blev just sotare.

I dag är det dags för det sista avsnittet i vår serie  I dag får vi höra ljud från husmorsfilmer som rullade på biograferna under 60-talet.

Förra veckan var det ju fantastiskt vackert ute med alla rimfrost på träden. Nu har den smält bort men ordet finns ju kvar. I ordkrångel tar vi reda på var ordet kommer från och vad det betyder med hjälp av professor Jan Strid.

Nu är det en vecka kvar till lön och januari månad brukar vara en sån där månad då de flesta har det väldigt knapert efter alla utsvävningar under jul- och nyårshelgerna. Men det finns ju en del saker som är gratis här i livet och efter klockan nio i dag så vill vi att du ringer in och tipsar om aktiviteter och nöjen som inte kostar något och om billig mat. Maila redan nu till go@sr.se  eller så ringer du 011 - 495 41 90.

En sak som är gratis är att besöka biblioteket. Lana Brunell har stämt träff med Eva Diesen som är med och bestämmer vilka som Linköpings stadsbibliotek ska köpa in och vi tar reda på vad som finns att läsa på bibblan.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".