1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Arno flydde från Estland till Finspång och så träffar vi en man som rostar sitt eget kaffe. Onsdag den 27/1 Programledare: Lars Anrell

Lina Bohlin lever med sin familj på Harstena i skärgården. Hennes man jobbar i Oxelösund och är borta sju dagar i streck och då får hon klara sig själv där ute på ön.

Borra och laga tänder, få en spruta in i käken eller dra ut en tand. Det här är tillräckligt för att alla ska rysa o få pirr i magen. Men hur är det med alla dom som har riktig tandläkarskräck? Vilka är det som har det?  som är specialisttandläkare inom barntandvården har doktorerat på tandläkarskräck.

Det blev ytterligare en Linköpingsskola som tog sig vidare när kvartsfinal tre av   Kampen stod mellan Villastadskolan från Norrköping och Tanneforsskolan. Tanneforsskolan och laget med  vann med 21-15.

I dag samlas människor över hela världen för att minnas förintelsens offer på samma datum som koncentrationslägret Auschwitz befriades, 1945. Cirka sex miljoner judar dog i Förintelsen. Dessutom dog runt sju miljoner andra människor, bland annat homosexuella, funktionshindrade, kommunister och romer.
Mellan 1944 och 1946 fanns det ett flyktingläger utanför Finspång. Till Doverstorp kom runt åtta tusen flyktingar. De kom från de baltiska staterna och så många kvinnor som blev befriade från koncentrationsläger i Polen. En av de som bodde på flyktingföräddningen var som flydde från Estland med in familj 1945.


Lana Brunell har stämt träff med . Han har byggt en egen kafferost som han ställt upp i sitt garage. Där träffas han och ett gäng killar som har samma intresse och gör sitt eget kaffe.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".