1 av 3
Magnus Samuelsson och tidigare rallyvärldsmästaren Petter Sohlberg
2 av 3
Anna Maria Espinosa och Carolina Norén
3 av 3
Biskop Martin Lind. Foto: Mark Earthy/Scanpix

Spännande morgon med världens starkaste man och biskop Martin Lind Programledare: Lasse Fredrikson Torsdagen den 11 februari 2010

Dagboksgästen hade barnbarnet, Viktor, hos sig den här morgonen. Alla 4 barnbarnen har varsin favoritkanin och ändå älskar de Britts kaningryta. De har en naturlig hållning till liv och död, tror Britt Levander som är veckan dagboksgäst.

Flera morgontidningar hade biskop Martin Linds representationskonto på heluppslag. Jag väckte honom straxt efter sju för en kommentar och fick veta att det är prisvärda viner som gäller för kyrkan i Linköping och många vill klanka ner på Martin för att han tycker om mat och dryck, enligt honom själv.

Svenska Rallyt drar igång ikväll och jag pratade både med Magnus Samuelsson, världens starkaste rallyförare och Pelle Sääv, grymt duktig rallyförare från Östergötland och tog pulsen på dem båda inför starten.

Inför Melodifestivalen intervjuades Anna Maria Espinosa, som debuterar i det här sammanhanget på lördag.

Anette Gustavsson och två tjejer från olika körer var med i studion i Linköping och både sjöng och pratade sig varma om Ted Gärdestad som de hedrar med en konsert på Sagateatern ikväll.

Morgonen avslutades med Familjeakuten som vanligt på torsdagar. Sari och Anders försökte peppa och skapa ordning för föräldrar som inte riktigt vågar sätta gränser för sig själva och för barnen.

Må gott till nästa gång!
Lasse

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".