1 av 4
2 av 4
"Ringar av is - en olympisk vinterkrönika" av Åke Stolt.
3 av 4
Gruppen Lovestoned
4 av 4
Emma Möller Ljungqvist.

Tisdag 23 februari 2010 Programledare: Lotta Karlsson

"Ringar av is - en olympisk vinterkrönika", så heter senaste alstret från en av Sveriges meste sportjournalister, Åke Stolt, en gång sportchef på Corren.

Idag är Åke Stolt vår morgongäst efter halv 9.

Han berättar om de vinter-OS han bevakat och om en rad kringhistorier. Det kommer att handla om allt möjligt från dopning till kalla kriget.

Dessutom dyker flera östgötar upp i boken. Åke ägnar mycket plats i boken åt såväl vårt alpina ess Pernilla Wiberg, som förre Facit-chefen Gunnar Ericsson.

På lördag är det dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen. Den hålls i Malmö och ett av bdiragen framförs av relativt okända gruppen Lovestoned. Carolina Norén har träffat dem inför drabbningen i Malmö.

Verbet nännas använder man inte varje dag. Rolf undrar var det kommer ifrån. Och Marianne har gått och grubblat på vad en skrälldus egentligen är. En sån tur att Ordkrångel finns!

Efter åtta är Jan Strid tillbaka och upplyser oss om saker vi inte visste att vi ville veta mer om!

Och i dagboken den här veckan möter vi Emma Möller LjungqvistStenholmens islandshästcenter i Malmslätt.

Under sportlovet har hon fullt upp med ridläger för lediga barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista