1 av 3
2 av 3
3 av 3

Tisdag 2 mars Klimatkonto ska rädda världen och Lotta hoppar av! Programledare: Lars Anrell

I dagboken träffar vi Britta Andersson som driver "Britta och Lennarts nära kött" i Norsholm och sedan i höstas driver hon och maken även en köttbutik i Norrköping. Sedan Sverige gick med i EU har vårat köttätande ökat rejält och ökningen består mest av kött från Latinamerika. Inte särskilt bra för miljön. Britta tänker lite annorlunda runt det här med om kött är klimatsmart eller inte. 

Journalisten och författaren  kommer till Linköping ikväll och berättar om tankarna i boken som han släppte i somras om hur vi ska komma till rätta med klimathotet. "Vår beskärda del - en lösning på klimatkrisen" heter boken. En idé om att alla och en var ska ta sin del av bördan genom att vi inför ransonering på co2-utsläpp.

Fjös, kritter och köskinn. Vad i hela friden är det? Vår egen språkprofessor Jan Strid


Min morgonkompis Lotta har bestämt sig! Nu får det vara nog med tidiga morgnar. I alla fall fram till i höst. Nu ska hon ägna sig åt lite andra saker här på radion. Hon har nämligen utsetts till valansvarig och är den som ska se till att vi på radion bevakar valet så att du ska kunna ta ställning i höst. Lotta tittar förbi och berättar om sitt nya jobb.

Sist i programmet tar vi oss en titt på alla filmer som har premiär nu i mars med hjälp av

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista