1 av 3
Annie, Melker, Rebecka och Elvira
2 av 3
3 av 3
Birger Schlaug

Onsdag 3 mars Birger Schlaug åker rosa Cadillac till Gusum och kvinnor har ångest för sitt utseende... Programledare: Lasse Fredrikson

Hej, en fantastiskt vacker, om än kylig, morgon som gav en vacker sol över horisonten redan efter kl 6.

Dagboksgästen Britta Andersson som brinner för matkultur från främst Östergötland fortsatte att berätta om sitt engagemang i råvaror och ursprung. Vi fick veta att hon och hennes man utrikes, provsmakat och tagit lärdom av uppfödning och kommit underfund med vilket foder som ger bäst kött. Vi fick också veta att hon gärna läser böcker när tillfälle ges...oftast nattetid!

Maria Lindehammar, Martina Karlsson, Therese Berndtsson och Lina Bredberg, som ikväll visar upp sitt skolprojekt på Saga Teatern i Linköping.  Välgörenhetsföreställningen är till förmån för barncancerfonden. (D)Elvis Presley
Ikväll kommer miljöpartiets tidigare språkrör Birger Schlaug till Gusum till-sammans med sångaren och musikern Fred Lane. Dom ger före-ställningen DElvis Presley! Birger är uppvuxen med Elvis musik och med Birgers egenskrivna bok om Elvis, i "jag"-form, som grund berättas och sjungs det i en skön blandning i Gusums folkets hus.
Dysmorfofobi
En ny sjukdom har sett dagens ljus. Det handlar om "inbillad fulhet". Många går omkring med fullständig ångest över någon kroppsdel som man inte tycker passar in i idealet. Jag hade fyra tonåringar i studion; Elvia Garp, Melker Appelqvist, Annie Tallund och Rebecka Cromdal. Det blev ett samtal om kroppen och ansiktet och vi fick många bra tips på vad man kan göra om utseendet inte stämmer med den jag har önskan om att vara. "Försök fokusera på det du faktiskt tycker om och plocka fram en attityd som har med din personlighet att göra mer än ditt ut-seende."

Fantastisk skön onsdag på dig!
Lasse

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista