1 av 2
2 av 2

Torsdag 4 mars Vi sparar el och hjälper en frustrerad mamma. Programledare: Lars Anrell

Britta Andersson är inte bara dagboksgäst utan även utsedd av regeringen till  Men vad gör en sån? Det snackar vi om i dag.

För en tid sedan annonserade Linköpings kommun efter familjer som ville vara med i projektet "Klimatsmarta hushåll" och nu har sex familjer valts ut. Tanken med det här projektet är att familjerna ska få stöd och coachning för att bli mer klimatsmarta. Vi ska följa en av familjerna under ett halvår för att se hur det går och så passar vi på att sno åt oss några av de kunskaper som de får. Så häng på och lär känna  som består av Gunilla och Andreas och deras tre månader gamla dotter Kerstin som bor i Västerlösa. Vi får också besök av  som är energi och klimatrådgivare i Linköping som berättar mer om projektet.

Det har ju varit en ovanligt hård och kall vinter och många har nog fått sig en chock när elräkningen dykt upp. Så hur sparar man energi? Det tänkte vi hjälpas åt med i dag. Så, hör av dig med dina bästa tips på hur du har fått ner ditt elanvändande. go@sr.se eller ring 011 - 495 41 90 efter klockan 08:30.

Det är nog många som har svurit över snöovädren har avlöst varandra de senaste månaderna, men några som är mer utsatta än de flesta är de bofasta i skärgården.För innevånarna på öarna utanför kusten har den bistra vintern inneburit prövningar. Vår reporter Viktor Levander hängde på och skjutsar bland annat runt sina kunder i en svävare. Sedan träffade Viktor familjen Öfverholm Thorén som flyttade till ön för bara några månader sen och som har fått en tuff första vinter och Cecilia Öfverholm börjar vara less på årstiden.

Vad gör man när man känner att man inte räcker till som förälder och allting bara blir fel? Det är en av frågorna som  reder ut i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista