1 av 2
Anders Szczepanski
2 av 2
Vasaloppet 2009

Fredag 5 mars Klimat i Bryssel, utomhuspedagogik på export och östgötsk syskonfight i Vasaloppet. Programledare Jessica Gredin.

David Eidhammer och Victor Svensson från Mantorp möttes ännu en gång i Utmaningen. Vilket ledde till att Victor blev herre på täppan den här veckan.  Tack David för lång och trogen tjänst! Är du mellan 9 och 12 år så får du gärna vara med och tävla!

Klimatforskaren Björn-Ola Linnér är i Bryssel där man träffas idag för att fundera över vad som hände i Köpenhamn och hur man ska gå vidare.

Utomhuspedagogik på export.
Anders Szczepanski från Linköpings Universitet åker till Japan för att sprida sina kunskaper om hur små och stora elever kan lära sig bättre genom att vara mer ute i parker och skogsmiljö. Men här hemma i Sverige går det trögt med satsningen på utomhuspedagogiken. I förskolan har det gått framåt, men det finns fortfarande inte med i läroplanerna för skolan.


Två dagar kvar till årets Vasalopp.
Maud Konradsson från Ödeshög åker tillsammans med brorsan Christer Ax från Åby de nio milen mellan Sälen och Mora på söndag.

Veckans premiär "Alice i Underlandet". 
 

Britta Andersson, avslutade dagboksveckan med historisk mat och isterband.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".