1 av 5
2 av 5
Språkprofessor Jan Strid. Foto: Lotta Karlsson, SR.
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Tisdag 9 mars Risker med snösmältning och råka! Programledare: Lars Anrell

Den här veckan ska vi bli kompisar med Per-Åke Andersson från Finspång. Han jobbar med globala frågor hos IOGT-NTO och arrangerar en mångfaldsvecka just den här veckan. Och så är han också och det ska vi snacka om i dag.

Igår var det upptakt för Fotbollsallsvenskan i Örebro. Och det var bårde tränare och sportjournalister på plats. En som aldrig tröttnar på fotboll är och han ser fram emot helgens start av fotbollsallsvenskan. Men han tror att det kan bli tufft för Åtvidaberg under säsongen.

Som vanligt på tisdagarna så är vår språkprofessor, Jan Strid, med oss i . I dag tar vi reda på var ordet kommer ifrån och hur det kan användas.

Snön som fallit under de senaste månaderna håller nu på att smälta och risken för översvämningar ökar. Men det finns saker man kan göra för att och problemen vid snösmältningen. Jessica Gredin har stämt träff med Norrköpings vatten, Norrköpings kommuns säkerhetschef och Tekniska kontoret som ger tips om hur fastighetsägare och andra medborgare kan förbereda sig inför syndafloden som väntar.

Nu finns den tredje och avslutande filmen efter Milleniumtrilogin av framlidne författaren Stieg Larsson på dvd. Filmen heter  och vår recensent Niklas Levy har sett filmen och gav den tre P4 antenner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".