1 av 2
Public Service
2 av 2

22 mars Programledare Cia Sivertsdotter

Monica Ericsson är ordförande i Synskadades Riksförbund i Östergötland och den här veckan är hon vår dagboksgäst. Just nu befinner hon sig i Idre där hon ansvarar för 53 personer varav många barn med grav synskada. Monica, som själv är synskadad, är spindeln i nätet som håller koll på allt och alla och som dessutom lagar all mat.

Den 22 mars är den Internationella Vattendagen och med anledning av detta passar Sveriges länstyrelser på att dra igång en stor kampanj om arbeten i vatten.
I Östergötland riktas satsningen mot de grupper som arbetar med grävnings-, muddrings- och rensningsarbeten och syftet är att öka kunskapen om vad som egentligen gäller innan vattenarbete inleds.
Ulrica Swärd, biolog och handläggare på Länsstyrelsen: "Om den som ska utföra jobbet har koll på vad som gäller, så har vi vunnit mycket på det."


Morgonen bjöd även på filmtips, vår recensent Catarina Berggrén har sett "Familia", en svensk dokumentärfilm som fick pris för bästa dokumentär på Göteborgs filmfestival i år. Det är den sista delen i trilogin om en fattig familj i Peru, de tidigare filmerna heter "Compadre" och "Den Andra Stranden". 
Filmen fick 3 kraftfulla P4-antenner. Trilogin som helhet fick en 4:a.

Kungen, Gudrun Schyman, Herman Lindqvist och "konstkännaren" Jan Guillou, är några av de du möter i veckans Public Service.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista