1 av 2
Klas Ingesson Foto: Scanpix
2 av 2
Ann-Cathrine Hjerdt och Ulla Tylén Foto: Lana Brunell

Onsdag 24 mars Programledare Cia Sivertsdotter

Monica Ericsson veckans dagboksgäst, berättade idag om sitt engagemang för synskadade. Hon är själv synskadad och som inte det vore nog är båda hennes söner också handikappade, den ena är synskadad och den andre är döv. Monica själv gick i specialskola och bodde under tio års tid på internat, något hon till varje pris ville undvika när det var dags för hennes egna barn att börja skolan.

Ödeshög har sedan tre år tillbaka tagit emot ensamkommande flyktingbarn och när det gäller att integrera de här barnen och ungdomarna i det svenska samhället så kan idrotten ha stor betydelse och i Ödeshög har fotbollsklubben varit till stor hjälp. Tidigare fotbollsproffset Klas Ingesson är en av dem som arbetat med flyktingbarnen och han menar att klara regler och riktlinjer har varit A och O.


I Motala pågår ett arbete med att ta fram ett utveckligsprogram för stadsmiljön i centrum och inom ramen för detta projekt kommer det även att hållas ett antal föreläsningar under våren. Först ut är Jerker Söderlind, arkitekt och forskare vid Kungliga Tekniska Högskolan. Han menar att handeln är av största vikt för en levande och funktionell stadskärna. Satsar man på shoppingområden vid förbifarterna så är man väldigt fel ute enligt Jerker.

Norrköpingsdansaren Ninos Josef är en av dem som tilldelats stipendium av Anders Sandrews stiftelse, hela 50.000 kronor... men han kan inte vara med vid kvällens utdelning för han befinner sig just nu i Holland på audition. I framtiden är det modern dans han vill satsa på.
 

På Östergötlands Länsmuseum ges ikväll föreställningen "Seven", en pjäs som handlar om 7 kvinnorättskämpar som berättar om sitt liv o om kampen för mänskliga rättigheter. Den sätts upp av organisationen Kvinna Till Kvinna tillsammans med Riksteatern. Enligt Hedda Krausz Sjögren som är en av dem som ligger bakom uppsättningen är pjäsen såväl gripande som engagerande.

I föreställningen medverkar sju kvinnor som var och en för de sju kvinnorättsaktivisternas berättelser vidare. Två av rollerna görs av skådespelerskan Ulla Tylén och Linköpings Borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista