Torsdag 25 mars Programledare Lasse Fredrikson

Hej vaknade tidigare än vanligt imorse. En ny dag, Våffeldagen, ligger orörd och har spännade saker i sitt sköte...

Dagboksgästen Monica gav oss ytterligare en rapport från Idre och berättade om hur det är att hålla i mathållningen för 60 personer under primativa förhållanden. Hon berättade också om att  någon ställt pepparburken där kanelen skulle stå när det var bullbak på gång!? Hur gick det??! Det fick bli matbröd istället och ett nytt recept är fött.

Efter halv åtta väckte jag Yvonne Skattberg, Ståuppare, på ett hotell i Ulricehamn. Hon är på väg till Norrköping för föreställningen Offroad som hon gör tillsammans med Ann Westin och Cecilia von Strokirch. Yvonne förklarade hur de tre har förberett sig och att allt, nästan, är inövat och väldigt liten del improviserat.

Det var snabba kast under morgonen och nu beger vi oss till Martin Lönnebos hem med hjälp av Lana Brunell. De samtalar om Våfflor, Martin vill ha hjortronsylt och grädde på, och Maria bebådelsedag och vad som hände den där dagen för drygt ett par tusen år den.

Dagens gäst var Joanna Pierre Fouchard, byggnadsantikvarie, och projektledare för Handkraft Rejmyre. De har sitt uppstartsmöte i Rejmyre folkets hus ikväll och kommer börja samla in kunskap och kontakter för att till slut komma fram till en kollektion värdig områdets hantverkarkraft.

Morgonen avslutades med Familjeakuten och vi berörde både föräldrars överdrivna bacillskräck och vad alla tävlingar i TV och även övrigt i samhället kan göra med ungas självkänsla.

Med hopp om en fantastisk torsdag!
Lasse