1 av 2
2 av 2
Katarina Löfquist Eriksson

Fredag 26 mars Programledare Jessica Gredin

Denna morgon uppmärksammar  vi en insamling till sjuka barn, en tonsatt Per Lagerkvist och den globala aktionen Earth Hour.

 Barnsjukvården behöver resurser till forskning bland annat. Ett sätt att samla in pengar är att hålla en spinningcykel igång under 12 timmar. Spinn of Hope heter kampanjen som genomförs på flera platser under lördagen, både i Sverige och på andra platser i Europa. Gary Fleming från Barncancerfonden och Mats Bergman från Norrköping Friskis o Svettis medverkar.

I helgen framförs uruppförande av två verk av tonsättaren Molly Telemen från Norrköping. Det är Musikaliska Sällskapets Kammarkör som sjunger tonsättningar av Pär Lagerkvists dikter.

På lördag kväll klockan 20.30 - 21.30 är det återigen dags att släcka alla lampor. Den globala manifestationen Earth Hour kommer att märkas på flera håll i länet. Carina Ståhlberg från Motala och Katarina Löfquist Eriksson från Linköping berättar om planerade aktiviteter.

Victor Svensson från Mantorp är fortfarande obesegrad i vår tävling Utmaningen i P4. Det är femte veckan han vunnit. Idag var det klasskamraten Alexander Andersson som utmanade Victor.

Vi säger hej och tack för denna vecka till veckans dagboksgäst Monica Ericsson från Kolmården som under veckan varit på skidresa till Idre. Monica är ordförande i Östergötlands Synskadades Riksförbund och dessutom spindeln i nätet för ett sällskap på 60 personer där 18 är barn - de allra flesta med en grav synskada.

Matinéäventyret Draktränaren har ni möjlighet att se just nu i Linköping och Norrköping. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".