1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Gåtan Dracula, melodifestival och Ricky Martin kommer ut! Programledare: Lars Anrell Tisdag 30 mars

Den här veckan är Malin Eriksson i Vadstena vår dagboksgäst och hon är bland annat bröllopskoordinator. Vad gör en sån?

"Så olika" är en film om hur kärleken överlever allt. Helena Bergström spinner vidare på temat att vara olika när hon nu regisserar sin andra långfilm som kommit ut på DVD. Vår recensent gav den två P4-antenner.

Dagens stora nyhet måste ändå vara att latinostjärnan Ricky Martin kommit ut. På sin bloggsida skriver stjärnan "För ett par månader sen bestämde jag mig för att skriva mina memoarer. Jag förstod då att detta skulle leda fram till en underbar vändpunkt i mitt liv. Från det ögonblick då jag skrev första raden förstod jag att boken var det verktyg som skulle befria mig från en del av de saker som jag burit inom mig under en lång tid. Saker som var för tunga att bära inom sig". Han fortsätter inlägget genom att berätta att folk hela hans karriär avrått honom att komma ut som homosexuell för att det skulle förstöra hans karriär.  "Jag är stolt att säga att jag är en lyckligt lottad homosexuell man. Jag är väldigt lycklig över att jag är den jag är". Grattis Ricky och alla killar som gillar Ricky.

I morgon är det dags för melodifestival igen. Den här gången på kulturkammaren i Norrköping. Det är elever från Film och musikgymnasiet i Norrköping som arrangerar. Eleverna Mathilda Zeidén, Jesper Obrelius och Sakina Aoufi kommer förbi studion och berättar mer.

Det är ju inne med vampyrer nu igen i böcker, filmer och teveserier som True Blood och Twilight. Men vad ligger egentligen bakom romanen om Dracula? Stureforssonen Anders Kaliff, professor i arkeologi vid Uppsala universitet, han tror sig ha svaret på den frågan.

Kakför. Vad är det för ord? Tydligen är det östgötska och var det kommer från och vad det betyder förklarar vår professor Jan Strid i .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".