Premiär 2004-02-02

Dagen började tidigt. Premiärnerverna var mer än spända. Stressfaktorn hög. Titti fick en finne på hakan och Lars ögon var blodsprängda av ansträgning.


Men tack vare er lyssnare blev premiären mer än lyckad. Här nedanför kan du läsa mer om vad vi hittade på.


I morgon, tisdag, ska vi ta ställning till om killar kan sminka sig eller inte. Under rubriken Före/Efter kommer en make-up artist hit och lär Titti och Lars hur man sminkar sig snyggt. Även Lars kommer få lite rouge på kinderna.


Dagens amatörkorre heter Herbert Falkner och finns i Motala och så får du säga din hjärtas mening i Speakers Corner efter klockan elva.


Kram/Titti och Lars

Antingen/Eller


Är semlor goda eller äckliga? Titti ansåg att semlor var alldeles för geggiga och mättande. För mycket grädde och för mycket mandelmassa. Lars tyckte däremot att man gott kunde trycka i sig ett par i veckan. De flesta som hörde av sig till programmet tyckte att semlor är smarriga. Någon ansåg dock att man bör hålla på traditionen och vänta till fettisdagen med att äta godsaken.


 


Amatörkorren


Dagens amatörkorre, Marianne Wijk gymnasielärare från Söderköping. Skärgårdsbo som numera bor i stan. Hon har dock ett sommarställe i skärgården att fly till när längtan blir för stor. Hon berättade om vad som är på gång i Söderköping.


Tipset


Tankspridda är nog de flesta av oss, i alla fall av och till. Men om man är medlem i ”Tankspriddas riksförbund”, ja då är man nog mer än lovligt tankspridd. I förbundet samlas personer som glömmer bort att slänga soppåsen och upptäcker det först när de är på jobbet.


Lyssnare som hörde av sig tipsade om att skriva listor på saker man inte får glömma och att alltid lägga viktiga brev innanför dörren så att man kommer ihåg dem innan man går hemifrån. Det talades också om tröskeleffekten. Den innebär att man går iväg för att göra en sak och när man kommer fram har man glömt vad det var man skulle göra. Det enda sättet att komma på vad det var är att backa tillbaka till gå.


Måndagsgästen


Widar Andersson, Folkbladets nya politiska redaktör, besökte programmet. Han tycker att köttbullar är godare än korv och anser att svart är att föredra framför vitt. Widar tror att man kan förändra världen. Han har sin familj på annan ort som  han veckopendlar till och i Norrköping har han en övernattningslägenhet som saknar el. En ny kunskap han fått i Norrköping är att man måste beställa el för att få någon.


Han hoppas inte på att bli invald i Europaparlamentet, trots att han finns på sossarnas vallista. Widar älskar sport och rör sig gärna själv. Just nu går han på diet och passade på att sno med sig en banan och ett päron från Andersson - Anrell redaktionen. Blev det månne en fruktsallad?


Veckans


Den här veckan ringer vi upp telefonister i länet. I dag pratade vi med en säljare på Norrköpings flaggfabrik. Vi fick lära oss att dagens flaggor är gjorda av nylon och att de ofta står ut fast det inte blåser.


 


Lunchlåten


”Ge mig mera köttbullar” med Madicken och Lisabet. De bortskämda ungarna ville bara ha köttbullar och pannkakor men nobbade fiskpuddingen. Den var bläää.


Den här veckans tema är köttbullar. Har du ett bra recept på veckans maträtt, hör av dig till oss bums.