Johanssons köttbullar

Jag heter Stig Johansson och gör ganska ofta köttbullar åt mina barn och barnbarn för de tycker de är goda! Jag har alltid färdiga i frysen som de kan få.

Nötfärs eller kalvfärs ca 6hg
Ströbröd 1hg
Matlagnings grädde 2,5 dl +0,5 dl mjölk


Ströbröd och grädde+mjölk blandar jag först för att stå i kylskåpet ca 10 min (vispa några ggr)


Rödlök 1st som jag finhackar (ej river)
Ägg 2 st


Blanda färs, färdigblandade ströbröden,ägg och löken tillsammans med


Salt och vitpeppar (jag tar först ett tunt lager med salt och sedan ett tunt lager med peppar)
In i kylskåpet med smeten ca 1 tim


Jag steker i smör och 12st åt ggr gjutjärnspannan.
Det blir ca 80-90st för att få köttbullarna runda använder jag en matsked som jag doppar i kalt vatten och kupad handflata.


Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".