Vandring i Himalaya, skräpplockning och nytt hem för böcker i Horn. Måndag 26 april Programledare Cia Sivertsdotter

 

Det plockas skräp runt om i hela landet den här veckan och vi vill ju inte vara sämre så vi skickade ut Lars Anrell för att föregå med gott exempel.

Förutom en massa skräp träffade han även på Kenneth Carlsson som är chef på Drift & Underhåll i Linköping.
  

Det nya biblioteket i Horn utanför Kisa har nu invigts officiellt med därtill följande pompa o ståt. Horns-borna själva var med och hjälpte till med flytten genom att låna hem böcker, men nu är böckerna på plats, till bibliotekschefen Mona Ljungkvists stora glädje.

Madeleine och Jonas uppslagna förlovning avhandlades såklart i veckans Public Service, liksom vulkanaskan. Dessutom dyker bland andra Leif Silbersky, Bengt Westerberg och Martin Timell upp.

Hon bor delvis i Nepal och guidar expeditioner i Himalaya och den här veckan är hon vår Dagboksgäst: Christina Sandström.

Hon säger själv att hon inte är en äventyrare, hon bara vandrar och klättrar... ja allt blir väl vardag till slut, men för oss lekmän känns en vandring i Himalaya som ett rätt stort äventyr ändå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista