Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vakna på rätt sida. Vakna uppdaterad med Östergötlands största morgonprogram

Italiensk Fiskragu

Här kommer ett recept från paradiset på jorden, Kristdala, som ligger mitt emellan Hultsfred och Oskarshamn i Kalmar län. Bifogar ett fiskrecept, som är min familjs favorit. Helt klart värt att prova. Smaklig måltid. Hälsningar Carin

Italiensk Fiskragu 4 pers.

1 pkt torsk, sej eller alaskan pollock
salt, peppar, ev vitt vin samt citronsaft
1 stor, gul lök
1 purjolök
1 stor burk skivade champinjoner
mjöl
matlagningsgrädde
timjan
riven ost
klippt persilja
burktomater

Skär fisken i bitar och lägg den i ett smort ugnseldfast fat. Krydda med salt, peppar, ev. vitt vin och citronsaft. Täck över formen med ugnsfolie och sätt in i ugnen (125 grader) tills fisken är färdig. (Prova med sticka.)

Skär och hacka löken fint tillsammans med det vita på purjolöken. Finhacka omelettchampinjonerna. Bryn alltsammans och rör i mjöl och grädde till en simmig, tjock redning.

Krydda med salt, peppar och timjan. Rör ner den rivna osten. Blanda med fiskspdet och slå stuvningen över fisken. Garnenra med klippt persilja och varma burktomater.

Servera med kokt potatis och en sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".