2004-02-10

Det stormar om monarkin just nu och det ledde till orkanvindar på redaktionen. Kung Carl Gustaf ser inga problem med öppenheten i Brunei, en diktatur med sultanen Hassanal Bolkiah som enväldig härskare. Det framgick vid en pressträff i går i samband med att det svenska kungaparet avslutade sitt statsbesök i landet.

I stället prisade kungen den öppna relation han anser att sultanen har till sitt folk...

Både Titti och Lars var överens om att det var ovanligt dumt sagt av vår monark. Titti slängde ur sig att man borde avskaffa monarkin men det skulle hon inte ha sagt. Lars gick i spinn och undrade vad som skulle hända med Tarras om kungen inte fick vara kung längre. I ”Antingen/Eller” hettade det till. Lyssnarna ansåg att massmedia var för hårda mot kungen och att vi skulle ha honom kvar. Det var få som höll på Titti i dag. Östgötarna verkar gilla sitt kungahus.

I ”Före/Efter” var det dags för kilona att rasa. Edgar Flores, intruktör på Sol & Motion, kom över för att hjälpa oss. Han försökte lära oss hur man gör armhävningar på rätt sätt. Titti kröp ner på golvet och lyckades göra 1 ½...Men snyggt var det inte. Lars fegade ur och vågade inte ens prova. Fegis!

Edgar gav oss också tipset att inte äta mer än vi förbränner. Lars har laddat upp med apelsiner och Titti sprang till godisautomaten och köpte godis. Lars tittade avundsjukt hela eftermiddagen på den smala kollegan som hämningslöst vräkte i sig godis samtidigt som hon upprepade, som ett mantra: ”Jag förbränner, jag förbränner - jag kan äta hur mycket jag vill”.

I ”Speakers corner” tycktes det till om allt från kungahuset till felaktigheter i Sportbladet. Sist med inte minst ringde vi upp veckans kommunalråd. I dag hamnade vi hos Inga Anell Lindgren i Ydre kommun. Det visade sig att hon var Stockholmare från början men lockats till skogsbygden av sin nuvarande make. Det finns många skäl att flytta till Ydre fick vi lära oss.

Nu ägnar vi resten av dagen till att rensa upp efter morgonens heta debatt om kungahuset. Lars äter päron och Titti äter sega råttor.

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".