Dagbok 2004-02-13

- Äntligen fredag! utbrast Lars när han kom till jobbet denna morgon, medan Titti satt och såg surmulen ut. Försiktigt satte hon igång datorn och förväntade sig att den skulle sprängas.

Lars betraktade lugnt sin kollega och undrade vad det var frågan om. - Himlen kommer falla ned över våra huvuden vilken sekund som helst, sa Titti. Så inleddes FREDAGEN DEN TRETTONDE!

Många lyssnare ringde till programmet och försökte lugna den skräckslagna Andersson. Lars fick ett blåmärke* på armen, men sedan förflöt sändningen utan några större incidenter.

Amatörkorren Johan Birat i Boxholm kavlade upp skjortärmarna och basunerade ut att han ville få stopp på buset i kommunen. Det visade sig att han var upprörd över en chokladkakestöld från hans EGNA bil. Den sötsugne Birat är även intresserad av att lösa Knutbyfallet, visade det sig.

Efter en stunds lugn i studion utbröt helvetet på jorden. Vår producent, Peter Weyde, hade fått uppdraget att spela in veckans ”Karaoke”-tävling. Förra veckan var det vår skönsjungande receptionst, Pernilla Ekman, som tonsäkert framförde Aerosmith. Men Weyde, ja vad ska man säga? Vi blev djupt imponerade av lyssnarnas förmåga att, mellan alla felaktiga tonarter, lista ut att det var en Uggla låt han trallade på.

Från varning på stan till helgvarning är steget inte särskilt långt. Lyssnarna ringde och tipsade om såväl skidåkning som damhockey. Men östgötarnas tips räckte inte för att hålla kvar Titti i länet över helgen. Nej, hon tar med sig Lars present och drar till Göteborg. Så ser ni någon som smaskar choklad på vägarna, då är det nog Titti.

Lars bara tittar lite slött och lyssnar på Tittis helgplaner. Själv tänker han sig en lat hemmahelg med god mat och vin med finalen i Robinsson. Och om han orkar, en promenad i det fina vädret.

Trevlig helg, kära dagbok!

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".