Måndag 17 maj

Fåglar, Nomadfolk och Filmfestival

Från Finland, via Norrland är Leena Hamberg numera östgöte sedan ett år tillbaka. Men hemma det är fortfarande Norrland det. Leena jobbar som biträdande rektor på Komvux och SFI i Norrköping och den här veckan är hon dessutom vår Dagboksgäst.

Jan Pedersen är fotograf och författare med ett stort fågelintresse, så stort att han till och med skrivit en fågelbok.
Men det är inte bara fåglar som upptar Jans tid, han har även intresserat sig för nomadfolken i såväl Nordafrikas som Mellanösterns öknar. Det som började med ett barns längtan efter att få rida dromedar genom öknen, slutade med att Jan i över sex års tid tillbringade tid hos beduinfamiljer för att lära sig mer om deras leverne.

Hans senaste arbete tar honom tillbaka till fåglarnas värld för just nu är han mitt uppe i ett projekt om den lilla lilla fågeln kolibri. 

Just nu pågår den stora filmfestivalen i franska Cannes och där befinner sig linköpingskillen Erik Green Petersson. Han är där för att visa upp sin novellfilm "Holger & Vilde". En film som fått ganska stor uppmärksamhet här hemma och enligt Erik går det bra även nere i Frankrike.

Public Service-gänget fick idag besök av bland andra Nils Petter Sundgren.
Junilistans Nils Lundgren har sett "Inför Eurovision Song Contest"-programmen och varnar nu för EU-samarbete. Han får medhåll från Carola, men Riksbankschefen Stefan Ingves försvarar fortfarande Eurovision.
Dessutom dyker Lars Leijonborg upp och berättar om sitt nya jobb som PR-konsult.

Väl mött tills vi höres igen:)
Cia Sivertsdotter