2010-05-18

Team utmaningen och sol på lotten!

Den här veckan träffar vi den rätt så nya östgöten Leena Hamberg som kommer från norrbotten närmast. Det är inte helt lätt att komma till en plats där man inte känner någon och det kan vara svårt att få nya vänner. I dag tar vi reda på hur det har varit för Leena.

Dags att besöka Petter, Anton och Viktor på deras kolonilott igen där de jobbar på. Vädret har ju inte varit det bästa på sista tiden men nu har de äntligen fått lite sol över planteringarna. Det borde göra att det blir lite mer lättjobbat.

På tisdagar tar vi ju hjälp av vår professor i språk, Jan Strid, för att reda ut vad ord och begrepp betyder och var de kommer ifrån. För några veckor sedan tog vi reda på vad ordet tännickel betyder och det har kommit en del reaktioner på det. Sedan tar vi oss an ett nytt ord, telde.

Friidrott och motionsidrott för rullstolsburna har minskat kraftigt i länet och det vill Östergötlands handikappidrottsförbund råda bot på genom projektet "TEAM UTMANINGEN"! Målet är att 10 av deltagarna ska kunna genomföra Berlin maraton nästa år. Idrottskonsulent Mattias Karlsson och Arvid Blomander kommer förbi studion och berättar mer.