Torsdag 20 maj

Böcker, Biskopsval och Familjeakuten

Biskop Martin Lind går i pension i mars och därmed måste en ny biskop utses och det är första gången sedan kyrka och stat gick skilda vägar som det väljs en biskop i Linköpings stift. Igår samlades ca 600 präster, diakoner och elektorer från olika församlingar i "Konsert och Kongress" i Linköping för att nominera biskopskandidaterna. Per Hökpers, präst i Kolmårdens Församling kom till studion för att kommentera valet och kandidaterna.
  

Den här veckan lär vi känna Leena Hamberg, född i Finland men flyttade till Sverige på 80-talet och känner sig numera mer norrländsk än finsk. Sedan ett år tillbaka är hon inflyttad östgöte och jobbar som biträdande rektor på Komvux i Norrköping. Men det finns ju mer än jobb i livet och i Leenas fall åker antingen skidorna eller cykeln fram när hon ska koppla av.
...eller så jobbar hon med sin forskning.

Vi har ju tidigare berättat om Sveriges Radios nyinstiftade bokpris "Barnens Romanpris", och nyligen var den allra första jurygruppen här på redaktionen för att diskutera de nominerade böckerna och komma fram till en vinnare.
Juryn består av sex elever från Rambodalsskolan i Norrköping: Andreas Timurtas, Johan Ilja, Tobias Hamström, Kajsa Rydén, Svea Malmros, och Ebba Sandberg.
Lana har träffat dem och pratat böcker, dock INTE de nominerade, för det är superhemligt än så länge, det är först i augusti som vinnaren ska avslöjas.
 


Var kan man få tag på ett parti billiga kondomer? Ja det är en av frågorna som Familjeakuten gav svar på.
Familjeakuten som idag enbart bestod av Sari Asa Nicolaisen.
Det handlade även om syskonbråk och om en liten 3-åring som vägrar gå och lägga sig.

Vi hörs snart igen:)
/Cia