fredag 21 maj

Fågelkvitter och fem myror!

Godmorgon i fågelkvittret!

Vår reporter Viktor skulle till Motala för att hjälpa till att inventera fågelbeståndet på jordbruksmarkerna runt Ulvåsa slott. Men ösregnet stoppade ornitologen Magnus Elwing som inte tyckte det var någon mening eftersom fåglarna mest sitter tysta och trycker i regnet. Men de träffades i trakterna av Vreta Kloster istället (i solsken!) för att prata om fågelarter som håller till i lantbruksmiljöer. Det finns en del lantbrukarna kan göra för att hjälpa arter som har det svårt! 

Vår stormästare Victor Svensson tog sin tionde seger i Utmaningen! Han mötte Emma Åhlund från Norrköping som var snabb och smart men det räckte inte. Det här var ändå Victors sista gång eftersom han nått tävlingens tak på tio omgångar. Tack för den här våren Victor!

Ett säkert sommartecken är att det blir teater i Gamla Linköping och nu är det på gång! På söndag är det pemiär på "Fem myror är fler än fyra elefaner" på friluftsteatern och det råder febril verksamhet där nu för att få alla bitar på plats innan publiken kommer. Lana tog en sväng förbi.

Missade du något så kan du höra programmet igen i lyssningsarkivet här ovanför!

Trevlig helg!

Jessica