Dagbok 2004-02-19

I dag var det dagen med stort ”T”. Stora delar av dagen handlade nämligen om telefoner....

I går kväll ringde det hemma hos Lars när han befann sig i tvättstugan. Lars greppade telefonen med ena handen samtidigt som han elegant langade in tvätt i maskinen med den andra. I andre änden av tråden var det Titti som pratade om husköp. Igen! Lars lyssnade och tog sig under tiden upp till köket där han började med kvällsmaten. Samtalet pågick och pågick tills Titti helt plötsligt la på.

Torsdagen började kyligt. Titti var sur över att Lars inte hade varit tillräckligt engagerad i samtalet kvällen innan. ”-Det är bara för att du har en sån där trådlös telefon. Du är så disträ när man ringer hem till dig”, sa hon surt.

Lyssnarna fick avgöra. Vad är bäst? Trådlös telefon eller stationär. De flesta valde det trådlösa alternativet. Sedan fick Titti testa Lars trådlösa lur och begav sig ut på stan med den. Den fungerade bättre än väntat så bli inte förvånad om du ser Andersson i en telebutik i eftermiddag, inhandlandes en ny telefon.

Vi hörs i morgon igen!

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista