Måndag 31 maj

Stjärnorpsravinen, ESC och Public Service

Vi är på tröskeln till juni och så här års fullkomligt exploderar det i vår natur... och snabbt går det. Det växer så det knakar, fåglarna bygger bo och insekterna börjar surra. En härlig tid.
Utanför Linköping finns det ett ställe där naturen är lite extra intensiv och synnerligen levande: Stjärnorpsravinen. 
Viktor Levander tog med sig biologen Knut Eriksson och åkte dit.

Så här blev bilden inifrån trädet. Sitter det månne några fladdermöss där och trycker?

Annelie Wernholm är vår Dagboksgäst och den här veckan kommer vi att få anledning att prata om fotomodellande, motorcykel, fallskärmshoppning, Robinson och stressterapi.
Idag pratade vi om restaurangbranschen, där Annelie har jobbat sen hon slutade skolan. Hon har försökt att ta sig därifrån, men återvänder alltid.

I lördags avgjordes så den största av största musikarrangemang: Eurovision Song Contest. Sverige hörde till de länder som gav Tyskland högst poäng. De här poängen består till hälften av svenska folkets inringda röster och till andra hälften av en jurys röster. Ordförande i denna jury är Michael Cederberg som arbetar på Sveriges Radio, P3 i Norrköping. Han kom förbi studion och berättade mer om juryarbetet och hur han ser på tävlingens framtid.


I Public Service idag kallar Fredrik Reinfeldt till presskonferens efter Sveriges misslyckande i Eurovison Song Contest och presenterar där en krisplan för att hålla samman nationen.
Dessutom debatteras det faktum att Kungen nu har beslutat att han ska lämna över Victoria till Daniel: Förlegat och omodernt eller helt rätt?


Hör du till de som hellre kurar ihop sig hemma i favoritfåtöljen än går på bio? Då kan DVD vara något för dig. Varför inte nysläppta "Göta Kanal 3 - Kanalkungens hemlighet"?
Anderssons båtvarv får återigen besök av kronofogden, ett besök som utmynnar i ett äventyr med snabba båtar och svallvågor, båtar som sjunker och båtar som exploderar.
Kronofogden (Härenstam) jagar Andersson (Loffe) och blir själv jagad när alla beger sig ut på skattjakt i denna tredje och sista kanalfilm.
Vår recensent Lillemor Lagerdahl har sett den och ger filmen 3 P4-antenner.