2004-02-23

Med skidorna i ena handen och stavarna i den andra äntrade Titti redaktionen med en glad min. ”Vintern är tillbaka!!!!!”, vrålade en upphetsad Andersson.

I ett hörn, under en filt, satt Lars och huttrade. En termos med rykande te stack upp från golvet. Med en vresig stämma påminde han om sin närvaro: ”Ta bort den här äckliga snön”.

Lyssnarna längtade också efter våren men tyckte nog ändå att ska det vara vinter så ska det vara med snö och kyla. Lars tinade upp efter en stund i den varma studion. Men, säg den glädje som varar för evigt. Plötsligt började huset vibrera. Det lät som om huset skrek på hjälp och Lars var inte sen att vråla ut: ”Sluta borra!”. Det hjälpte inte att Titti försökte lugna honom. Lugn blev han först när en byggarbetare försynt tittade upp på redaktionen och bad om ursäkt. Det var visst banken i samma hus som höll på att byggas om. Och med ett löfte om att bara borra under tiden som musiken spelades, så blev Lars sig själv igen.

Thomas Johansson, lagkapten för LHC - Linköping Hockey clubb, tittade förbi och berättade att han nog var en jobbig typ att leva med. I alla fall under den pågående hockeysäsongen. Den pryl han är mest rädd om är bröllopsfotot, han ljuger om sin vikt på klubbens hemsida och funderar på att flytta till Linköping för gott. Titti och Lars enades om att Thomas är en trevlig kille som de gärna bjuder över igen. Om han vill förstås, för det började inte så bra när han fick sitt kaffe serverat i en Arsenal kopp. Ett lag han inte håller på.

Så var det extra spännande i slutet av sändningen när vi ringde upp ”Veckans”. Den här veckan ringer vi upp grabbar och tjejer med uniform, poliser.

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista