2004-02-26

Bröd och bakning var temat för dagen. Klåfingriga Titti var på bakmaskinen, trots ett uttryckligt förbud från ägaren. Det kunde ju bara sluta på ett sätt...

Redan i går preparerades bakmaskinen som vi skulle testa i dag. Producent Weyde satte på timern, trodde han. När vår morgonprogramledare, Lotta Karlsson, kom till jobbet i morse hade den inte gått igång. Men, händiga Lotta tryckte igång maskinen och den började blanda mjölet med vattnet och alla andra ingredienserna.

Sen kom Titti till jobbet och hittade bakmaskinen. Och det var där någonstans som allt gick snett. ”- Den jäser ju inte”, tänkte hon och började febrilt knäppa på alla knappar hon hittade. Det hela slutade med att jäsningen, som faktiskt pågick, avbröts och degen fick sig en andra knådning.

Drygt två timmar försenad var så brödbakningen klar. Och resultatet blev inte så dumt. Brödbaket lockade in halva redaktionen i studion. En synpunkt som framfördes var att brödet var lite kompakt. Det höll inte alla med om. Praktikant-Pontus ansåg att det var det godaste han ätit. Så slutet gott, allting gott! Kolla in hur bakningen gick till på bilderna som du hittar på vår hemsida.

/Titti och Lars

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".