1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Professor Jan Strid
5 av 5
Västervik
15 juni 2010

Schabrak, Birger Jarl och Västervik är östgötskt!

Pontus Carlsson från Linköping är veckans dagboksgäst. Han är en av Sveriges bästa schackspelare och så har han vikarierat som lärare också. Men nu ska han sadla om och tänker plugga i Kina i höst.

Östergötland växer. Nu har Västervik i Kalmar län skrivit på ett avtal med marknadsbolaget Fjärde storstadsregionen. Vi undrar förstås varför en smålänsk kommun vill tillhöra Östergötland och ringde upp Harald Hjalmarsson som är kommunstyrelsens ordförande i Västervik.

Anton är stolt över paprikaplantorna och men frågan är om de vågar plantera dom än? Det är en av veckans stora frågor på "Gröngölingarnas radiokoloni". Och visst är det ändå en hyfsad gärning att ha drivit upp paprikor från frön tagna ur en vanlig Ica-paprika som blir högre än man själv är.

 Vad har schabrak med kronprinsessans bröllop att göra? Det reder professor Jan Strid ut i dagens "Ordkrångel"

I år är det 800 år sedan Birger Jarl föddes och det här uppmärksammas hela året på olika sätt. En plats som är extremt förknippad med jarlen är Bjälbo där han föddes och växte upp. Där arrangeras dramatiserade guidningar i sommar och Rolf Bovius är en av de som guidar.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".