Krabbelurer

Det kom två recept på ”Krabbelurer”. Här kan du läsa både. De verkar mer än farligt goda.

Vispa samman:
2 ägg
1 ½ dl socker

Rör i:
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker

Blandas noga. Smeten blir tjock. Smält nu margarin i en plättlagg eller stekpanna och ha i ca ½-1 msk smet, smeten flyter ut samt jäser upp till små ”krabbelurer”. Stekes på svag värme till de får lite färg. Serveras varma eller ljummna.
Njut!

Lycka till/Lena Johansson i Linköping
-----------------------------------------------------------------------
Hej på er!
Jag satt och lyssnade på när ni läste upp ett recept på ”krabbelurer”. Kärt barn har många namn tydligen, för jag har hört att de också kallas ”skrabbelacker” och som min mormor kallade dem, ”munkar till kaffet”. Jag rekomenderar dem varmt, det är både gott och tar inte så lång tid att
grädda.

Själv har jag ett recept på dem med:
1 ägg
2dl mjöl
1dl socker
1dl mjölk
1tsk bakpulver

Man blandar ihop dem precis som man gör en sockerkaka och steker dem i en stekpanna tills de är gyllenbruna på båda
sidor. Sedan strör man på lite socker och serverar dem till fikat. Det är jättebra att ta till om man får oväntat besök och inte har nå’t fikabröd att bjuda på.

Mvh/Åsa Karlsson
Frackstad, Vikingstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".