Pannkakaspizza

När maken inte gillade ugnspannkaka hittade Berith Arvidsson, på Södra Finnö, på ett nytt recept. Det blev pannkakspizza!

1 l mjölk
5 dl vetemjöl
5 ägg
1 tsk salt
margarin
1 ½ stor gul lök
2 burkar krossade tomater
4 msk tomatpuré
2 tsk oregano
2 tsk basilika
6 dl riven lagrad ost
1-2 pkt bacon

Sätt ugnen på 225 grader. Sila spadet från tomaterna, sparas. Hacka löken och låt den svettas i margarinet. Vispa ihop pannkakssmeten och låt den svälla. Smörj långpannan. Koka ihop tomatspad, lök, purè och kryddor. Grädda pannkakan i mitten av ugnen 20 minuter.

Riv osten, ta ut pannkakakn, strö hälften av osten över. Bred över tomatsåsen och fördela tomatkrosset över. Strö eventuellt på bacon samt resten av osten. Grädda vidare cirka 15 minuter. Smula på lite extra oregano.

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".