Tisdag 13 juli

The Seventies tar oss med på nostalgitripp

Många har sett Rolf Hammarlunds TV-serie, Sixties, som handlar om sextiotalets popmusik. Nu är han tillbaka med en ny serie, den här gången om 70-talets musikaliska utveckling.
En serie på tio delar fyllda av skön nostalgi där Rolf har träffat allt från Bruce Springsteen, Ian Gillan och Alice Cooper till Olivia Newton John, Gloria Gaynor, Robin Gibb och Benny Andersson. Intervjuer blandas med mycket klipp från arkiven OCH givetvis en massa musik, för det är musiken som står i centrum.
Rolf kom till studion och berättade om serien som har premiär på lördag i SVT.

Rickard Olsson fortsätter att guida oss runt i Riksdagshuset och idag tog han reda på hur det rent praktiskt går till när ledamöterna ska sätta sig in i olika frågor för att de sen ska kunna rösta och fatta rätt beslut. Bland annat hälsade han på hos Carina Moberg som är socialdemokratisk riksdagsledamot och ordförande i civilutskottet.

Grabbarna på lotten alias Gröngölingarna plockade upp potatisen, eller som de själva uttrycker det:"Det gula guldet".

Det smakades på jordgubbar, smulbär och sockerärtor med krunch och spekulerades om vilka blommor som egentligen växer på lotten.

I fredags vann hon Svensktoppen Nästa Östergötland och den här veckan är Louice Ottosson vår dagboksgäst. Till vardags går hon på artistskola a' la Fame nere i Göteborg. En skola där det dansas, sjungs, tränas texter och spelas teater dagarna i ända. Vi pratade om hur det är att går där, och om hennes framtidsplaner. Så fick vi veta att hon gillar att steppa.