2010-07-14

Så klarar du värmeböljan!

I går kväll kom så regnet och åskan över delar av Östergötland. Vilken befrielse det var. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter ett ordentligt åskoväder. Temperaturen sjönk och det gick äntligen att sova i ett någorlunda svalt hus. Men i dag är värmen tillbaka. Hur har du det i värmen? Har du några sköna tips på hur man klarar av 30 grader varmt flera dagar i sträck? Eller njuter du bara? Hör av dig efter klockan nio på 011 - 495 41 90 eller mejla redan nu på go@sr.se

I fredags vann hon den östgötska uttagningen till "Svensktoppen nästa" och den här veckan är Louice Ottosson vår dagboksgäst. I går fick vi veta lite mer om hur det är att gå på artistskolan i Göteborg och i dag pratade vi bland annat om böcker.

"Mad men" är tv-serien som USA-bolaget HBO har sålt på export till hela världen sedan 2007. Säsong 3 har just släppts på DVD. Vår recensent Catarina Berggrén har sett den och tidigare boxar och hon älskar att titta på den dekadenta tv-serien och ger dvd-boxen "Mad Men 3" och tidigare boxar högsta betyg, 5 stycken P4-antenner.

Varje gång vi tävlar i "Sverigeresan" blir jag så imponerad över hur duktiga människor är på geografi. I dag letar vi efter en ny plats så var redo efter klockan åtta.

Det har blivit dags att träffa Per Gräslund på Grönsö igen. Tidigare i våras blev han utsedd till årets naturvårdare för arbetet med att bevara ängsmark ute på öarna. Han har också skrivit flera böcker om skärgårdslivets historia i Valdemarsvik. Idag funderar han på hur skärgårdslivet egentligen är.